Katjamobiili liikenteessä!

Julkaistu:

Jokos olet bongannut Katjamobiilin Tampereen katukuvassa? Tämä Katjamobiili liikkuu vesivoimalla. No miten se muka on mahdollista? Tietystikin niin, että auto ladataan sähköllä, mutta ostamamme sähkö on Tammerkoski-sähköä.

Vajaan puolen vuoden kokemus sähköautoilusta on opettanut, että se on mitä mainioin tapa liikkua sekä kaupungissa että lähiseudulla. Ei tarvitse matkalla tankkailla, senkun laittaa pistokkeen kotiin tullessa seinään. Kun ostaa päästötöntä sähköä, ei ympäristökuormitusta synny sähköntuotannonkaan kautta. Varsinkin kaupunkiliikenteessä on iso merkitys myös pienhiukkaspäästöjen poisjäännillä, mikä vaikuttaa suoraan kaupungin ilmanlaatuun.

Kuvassa olevan Katjamobiilin kulutus on kesäaikaan 17kWh/100km ja sähkön kokonaishinta kotilatauksessa noin 12snt/kWh. Sadan kilometrin energian hinnaksi muodostuu siten noin 2e. Talvella kulutus toki suunnilleen tuplaantuu. Kesäisin ajokantama on yli 350km yhdellä latauksella, talvisin alimmillaan noin 200km.

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Uusin vaaliesitteeni

Täältä voit ladata uusimman vaaliesitteeni!

19.5.2021

Kokoomusryhmän valtuustoaloite: Toteutetaan Tampereen malli terapiatakuusta

Kirjoituksemme terapiatakuun Tampereen mallista (AL 1.5.2021) jalostui kokoomusryhmän valtuustoaloitteeksi.

2.5.2021

Toteutetaan Tampereen malli terapiatakuusta

Kirjoitimme Aamulehteen (AL 1.5.2021) ehdotuksen nuorten ja opiskelijoiden uupumus- ja mielenterveysongelmien ratkaisuista Tampereella.